Welkom.

Welkom op de website van het Knegsels gilde St. Monulphus en Gondulphus. Een levendige vereniging met een grote historie en tal van langere en kortere tradities.

Via het menu bovenin kunt u naar diverse andere pagina´s. Op deze pagina staan de hoofdpunten en wat foto´s.

Deze site komt het best tot zijn recht op een groot scherm.


Op 27, 28 en 29 juni 2025 is er weer een gildefeest in Knegsel, druk op de knop voor de officiële pagina voor dit feest.Tekst loopt door onder de foto’s.

Nieuws

Hieronder staan de laatste nieuwsberichten over het gilde.

Volg ook onze facebookpagina voor meer berichten.

Tekst loopt door onder de berichten en foto’s.
(tip; scroll aan de zijkant van het scherm om voorbij het facebook blok te komen en scroll in het facebook blok om de facebook berichten te lezen).Hieronder volgen de laatste 3 nieuwsberichten;
Voor alle nieuwsberichten, klik op de groene knop;Ledenvergadering 2024

Afgelopen maandag 19 februari hebben we weer onze jaarlijkse ledenvergadering gehad. Naast de gebruikelijke jaar/ en kasverslagen is bekend gemaakt naar welke gildefeesten we dit jaar gaan en zijn er enkele bestuurwisselingen geweest. Dit jaar gaan we naar de volgende gildefeesten, welke we ook in de agenda zullen opnemen;26 mei, Vrij gildefeest St. Joris gilde …

Agenda

Onder het menu “Agenda” in de menubalk zijn diverse agenda’s te selecteren.
Een totale agenda en daarnaast diverse agenda’s gefilterd op de activiteiten; “Woensdagavond – Gildeavond”, Algemene gildeactiviteiten, schietwedstrijden, overheidsagenda.
Agenda totaal overzicht

Om de 2 weken op woensdag avond is het;
Woensdag-avond – Gilde-avond
Op deze avonden vermaken we ons met:
Oefenen van trommen, vendelen, geweerschieten, onderlinge competities, Jeu de boule, koffiedrinken en buurten. Ook worden hier regelmatig leuke extra’s georganiseerd. Houd daarvoor de agenda in de gaten.
Woensdag Gildeavond

In de agenda van algemene gildeactiviteiten vind je onze andere georganiseerde activiteiten. Met natuurlijk naar welke gildedagen we gaan, maar ook onze jaarlijkse potgrondactie en het dorpskoning schieten.
Activiteiten agenda

Voor de schutters is er ook een aparte agenda, met alleen schietwedstrijden. Hierin staan de datums van alle competitie en vrije schietwedstrijden.
Schietagenda

Bij al onze activiteiten zijn bezoekers van harte welkom!

Heden en verleden

Ons gilde bestaat al sinds 1775. Een korte beschrijving van het ontstaan van het gilde vind je op de pagina Ontstaan.
Op de andere sub pagina’s kun je zien wie onze koningen en hoofdmannen waren door de jaren heen.

Wie zijn het gilde

Wij zijn een typisch Brabants schuttersgilde, maar nadrukkelijk geen schietvereniging. Van oorsprong zijn gildes opgericht als beschermer van stad of dorp, maar de gildes zijn tegenwoordig meer een gezelligheidsvereniging, waar veel mogelijk is en hebben tegenwoordig alleen maar een maatschappelijke functie. We hebben actievere en minder actieve activiteiten. Meer uitleg vind je op de volgende pagina;
Onder dit menu komen in de toekomst nog meerdere pagina’s, maar voorlopig vind je verder hier alleen nog een pagina met wie ons bestuur is en wie onze leden zijn.