Nieuwjaarswedstrijd 2024

Op 14 januari hebben de gildes van St. Catharina & Barbara Eersel, St. Martinus Luyksgestel en St. Monulphus & Gondulphus Knegsel de nieuwjaarswedstrijd weer georganiseerd. Dit jaar was de wedstrijd op ’t Trefpunt in Knegsel.

De wedstrijd bestaat uit het schieten met zwaar geweer op de puist. Er was een grote opkomst en omdat het aantal prijzen bij het puist-schieten afhankelijk is van het aantal deelnemers, zijn er dus vele winnaars op de puist wedstrijd. Hopelijk heeft iedereen hier een leuke wedstrijd gehad en een mooi vlees pakket gewonnen. De vlees-paketten waren dit jaar samengesteld door vleesboerderij Kempenlust.

Naast het puist-schieten was er een wedstrijd met de Brabander op wip. Hier zitten 7 individuele prijzen op en er is een “geluks” viertal. Bij het geluksviertal kun je niet zelf een groepje vormen, waardoor goede en minder goede schutters op geluk bij elkaar gevoegd worden. Hierdoor heeft iedereen kans om dit te winnen. Dit geluksviertal krijgt een wisselbeker, de individuele prijswinnaars hebben een vleespakket gewonnen. Zie voor de prijswinnaars onderin dit bericht.

Op deze dag werd ook nog de beste schutter met de Brabander bekend gemaakt. Door het jaar heen worden er diverse vrije wedstrijden georganiseerd, waar ook met de Brabander op wip word geschoten. De beste schutter van het afgelopen jaar krijgt de Cor in ’t Veld wisselbeker.

De uitslag van de Brabander is:
1 Eva Moors
2 Guy v.d. Boer
3 Arian v.d. Broek
4 Harry v Moll
5 Jorg Prins
6 Johan Huijbers
7 Jan Paul Zweegers

Het geluksviertal bestond uit:
Gerda Winters
Guy v.d. Boer
Toon v.d. Heijden
Nol Wouters

De Cor in ’t Veld wisselbeker is gewonnen door;
Dinie Wouters