Jaarvergadering 2023

Maandag 13 februari hebben we onze jaarlijkse ledenvergadering gehad. Er is kort teruggekeken op het afgelopen jaar, waarin we na 2 corona jaren eindelijk weer onze normale gilde activiteiten hebben kunnen oppakken. We zijn weer naar gildefeesten geweest, op bedevaart naar Maria in ’t zand te Zandoerle, onze woensdagavond-gildeavond was in de zomer weer goed bezocht en de verschillende competities zijn weer gehouden als vanouds.

Daarnaast hebben we vooruit gekeken, naar ons aanstaande gildefeest in 2025. We vieren dan alweer ons 250 jarig bestaan en dat vieren we natuurlijk een volledig weekend met op zondag de traditionele gildedag. Voor dit jaar is besloten om deel te nemen aan de gildefeesten van Eersel, Moergestel en Hoogeloon.

Ook hebben we dit jaar 2 jubilarissen, namelijk Hendrik van Boxem en Kees Bierens. Beide zijn op 16 juli 60 jaar lid van ons gilde en dat word op onze patroonsdag natuurlijk gevierd.

Het belangrijkste punt van deze avond was de bestuurswisselingen. Onze vaandrig, Wim Teunissen, was aftredend en niet herkiesbaar.
Wim was vaandrig vanaf 2006 en heeft ons dus 17 jaar de weg gewezen, niet alleen als bestuurslid, maar ook omdat bij ons gilde de vaandrig, in de optocht, voorop loopt. De hoofdman heeft Wim voor zijn inzet hartelijk bedankt en Wim zelf heeft zijn sjerp overhandigd aan onze nieuwe vaandrig Sjack Wouters.

Wim, bedankt namens heel het gilde.
Sjack, veel succes als vaandrig.

Sinds enkele jaren is de functie van 2de deken voor een periode van 1 jaar. Waarbij je eerst een jaar opkomende deken bent en erna nog 1 jaar afgaande deken.
Martin Joosten was afgelopen jaar de 2de deken en word nu afgaande deken. Stephan Lemm, schuift door van opkomende, naar 2de deken en Dinie Wouters is komend jaar opkomende deken.

We zijn nu nog op zoek naar een zilverdrager en er zouden ook nog steeds enkele vendeliers en tamboers bij mogen komen.

De eerstvolgende activiteit van het gilde is de potgrond actie, zie voor meer informatie hierover onze website.

Het was weer een drukke vergadering, maar in de pauze en na afloop was er gelukkig ook nog tijd om even bij te kletsen over andere zaken.